Menlessen

Het menbewijs is voor koetsiers wat het rijbewijs is voor automobilisten.

Het menbewijs is nuttig om theoretische kennis en praktische vaardigheden juist aan te leren. Door het behalen van het menbewijs draagt u bij aan een veiliger beoefening van de paardensport en de versterking van de positie van de recreatieve paardensport in Nederland.

Voor een menopleiding bent u bij ons aan het juiste adres. Onze instructeurs leren u op een veilige en betrouwbare manier mennen. Wij doen dit met de Achenbachmethode. Velen gingen u voor en haalden hun menbewijs bij ons. Wij hebben een (bijna) 100% slagingspercentage

Enkelspan

In een ontspannen sfeer leert u alle theoretische en praktische vaardigheden van het mennen. Alle facetten zoals het optuigen, inspannen, paardenwelzijn, verkeersregels en uiteraard het veilig mennen op de openbare weg zelf komen aan de orde.

Aan het einde van de cursus doet u examen voor het menbewijs welke wordt afgenomen door een examinator van Stichting Rijvaardigheidsbewijs Ruiter en menner (SRR).

Het menbewijs voor het enkelspan is als volgt opgebouwd:

    • 2 Theorielessen;
    • 8 Praktijklessen waarbij men met een aanspanning van ons het verkeer in gaat en leert mennen volgens het Achenbach-systeem.

De lessen vinden plaats op zaterdag of indien men dat wenst op een doordeweekse dag. De groepen zullen niet groter zij dan 2 á 3 cursisten.

Inschrijven

Tweespan

Heeft u de smaak te pakken dan gaat u natuurlijk ook voor uw tweespanbewijs. Door onze jarenlange ervaring en de juiste tools begeleiden onze instructeurs u naar het tweespanbewijs. Ook voor het tweespan menbewijs doet u examen welke wordt afgenomen door een examinator van Stichting Rijvaardigheidsbewijs Ruiter en menner (SRR).

Het menbewijs voor het tweespan is als volgt opgebouwd:

    • 2 Theorielessen;
    • 5 Praktijklessen waarbij men met een aanspanning van ons het verkeer in gaat en leert mennen volgens het Achenbach-systeem.

De lessen vinden plaats op zaterdag of indien men dat wenst op een doordeweekse dag. De groepen zullen niet groter zij dan 2 á 3 cursisten.

Inschrijven

Langspan

De ultieme men belevenis!

Wat is er mooier om te rijden met een vierspan of tandem! Onder begeleiding van een instructeur met jarenlange ervaring leert u langspan rijden.

Aan het einde van de cursus doet u examen welke wordt afgenomen door een examinator van Stichting Rijvaardigheidsbewijs Ruiter en menner (SRR).

Deze cursus wordt voor iedere cursist op maat gemaakt. Neem contact met ons op als je voor de ultieme belevenis gaat.

Inschrijven

Cursus mennen in druk verkeer

Voor die mensen die het menbewijs in een bosrijke omgeving hebben gehaald en willen ervaren wat het is om in een grote stad te rijden, is er de gelegenheid ervaring op te doen tijdens een les ‘mennen in druk verkeer’.

Tijdens deze les, gehouden in het drukke Den Haag, komen alle aspecten van het mennen in druk verkeer aan bod. Zo kan men in situaties komen dat er links van de aanspanning een tram en rechts van de aanspanning een bus rijdt. Ook het stilstaan voor verkeerslichten met ronkende motoren en zware vrachtwagens naast de aanspanning en de gillende sirenes van ambulance, brandweer of politie zijn onderdelen van het rijden in de grote stad. Er wordt u geleerd hoe te handelen in dergelijke situaties.

Inschrijven

Menbewijs in 1 week

Het is vanaf heden ook mogelijk om je menbewijs in 1 week te halen. Vraag naar de mogelijkheden.

Startdata mencursus

Enkelspan
Donderdag 15 augustus 2024 (menbewijs in 1 week)

Zaterdag 28 september 2024 (menbewijs in 12 weken)

Zaterdag 1 februari 2025 (menbewijs in 12 weken)

Tweespan
Zaterdag 28 september 2024 (meebewijs in 6 weken)

Langspan
Op aanvraag