Blog

Laat ons weten hoe je Stalhouderij Hanemaaijer hebt ervaren.

12 antwoorden op “Blog”

 1. Op 11 juli 2020 was ik een van de kandidaten die examen deed voor het Menbewijs bij Stalhouderij Hanemaaijer in Zoetermeer.
  Frank, Anneke en Dirk hebben mij door hun vakmanschap en enthousiasme grondig en snel klaar gestoomd voor het examen.
  Nu, met het papiertje in de hand, wil ik graag meer kilometers kunnen gaan op de bok van de wagen om rijervaring op te doen en de fijne kneepjes van het menvak te leren.
  Totdat ik mijn eigen paard voor de wagen kan zetten, blijf ik mijn kilometers graag bij deze stalhouderij maken.
  Anneke en Frank beleren de paarden op een zeer paardvriendelijke manier tot prachtige ogende (ja, ik hou van Gelders ;-)) en goed opgevoede leraren en leraressen van hun cursisten.
  Als cursist neem je die benadering als vanzelfsprekend over, hetgeen tot gevolg heeft dat de paarden ook jou heel goed laten zien wat je fout en daarna goed doet.
  Dus zoek je een plek waar je op een degelijke en prettige wijze de eerste beginselen van het mennen dan moet je bij Frank en Anneke zijn

 2. Al een poosje liep ik met het idee rond een mencursus te willen gaan volgen. Toen ik dit vertelde aan een vriend was hij enthousiast en werd dit al snel een plan van ons samen. Na wat research op internet kwamen we bij Stalhouderij Hanemaaijer terecht. Dit sprak ons wel aan en na wat mailcontact wisten we het zeker: dit wordt de stal waar het gaat gebeuren. Spannend toen het na de inschrijving zover was en de 1e les aanvang nam. Wat met een idee begonnen was groeide in de weken waarin we les hadden uit tot een serieuze bezigheid. Anneke en Frank zijn heel gemotiveerd en gedreven waar het gaat om het behalen van het menbewijs. Het bedrijf bestaat al jaren en is inmiddels een begrip, dat ervaar je zeker ook wanneer je les van hen hebt. Je leert op een professionele, vakkundige en veilige manier mennen, met ontspanning en plezier. Ze denken écht met je mee. Als je komt staat de koffie altijd klaar en je voelt een warme en gezellige sfeer. Wat hebben we in korte tijd veel geleerd en wat een heerlijk vrij gevoel op de wagen als je rijdt, daar word je elke les weer zó blij van. De paarden worden zeer goed verzorgd en zijn goed getraind, ze draven dapper over rotondes en door de straten van Zoetermeer tussen het verkeer (topsport). Ik ben ontzettend blij met het behalen van mijn menbewijs, maar ga de gezellige zaterdaguitjes nu al missen. Het was een geweldige ervaring!
  Anneke en Frank bedankt voor de mooie, leerzame en gezellige tijd. Jullie mogen trots zijn op dit prachtige bedrijf!
  We hebben al besloten t.z.t. door te willen gaan met de vervolgcursus mennen met tweespan dus komen we zeker bij jullie terug. Wij wensen jullie alle goeds en veel succes!

  Met vriendelijke groet,

  Patricia Matthijssen & Imran

 3. Als cadeautje hadden wij van oma een mooie rondrit met de koets gekregen. Samen met mij (haar dochter), kleindochter en kleinzoon hadden wij een fantastische rondrit door Zoetermeer. Dit geheel volgens de “corona regels”.
  Anneke, de eigenaresse, heeft er voor de 2 kleinkinderen een feestje van gemaakt. Voor onderweg had ze een mandje met wat lekkers, de kinderen mochten de teugels van het paard vasthouden en zo de koets besturen, ze vertelde met vol enthousiasme alles over de paarden wat de kinderen wilde weten en ze mochten de paarden op stal aaien en pepermuntjes geven.

  We hebben genoten en omdat er zo goed rekening gehouden is met de corona regels heeft oma eindelijk weer een uitje kunnen hebben met 2 van haar kleinkinderen.

  Anneke, bedankt voor deze mooie dag!

 4. Voor corana , hebben wij een mooie rondrit gemaakt door Zoetermeer. Wat hebben wij genoten. ! Paarden zagen er goed uit. Echt een aanrader voor iedereen.
  Dank je wel Anneke.

 5. Nog nagenietend van een hele speciale
  k (w)oningsdag. In de ochtend ontvang ik een app van mijn dochter. Ik moest op een bepaald tijdstip op een bepaald adres zijn. Meer wilde zij niet zeggen. En ik mocht ook niet op internet zoeken naar dat adres. Laat je maar verrassen.

  En wat een verrassing was het! Onvergetelijk. Een koetsrit was de verrassing. En ik hoefde met mijn zwakke gezondheid niet bang te zijn om het virus op te lopen. Want de koets was zo gemaakt dat je niet dicht op de bestuurder van de paarden zat.

  Dank u wel voor deze verrassing. Ik heb na weken binnen zitten weer eens heerlijk genoten

 6. Wat een geweldige dag.
  Koningsdag 2020 zou anders worden als normaal, daar had ik mij al op ingesteld.

  Gisteren door mijn man verrast met een mooie koetsrit door het Westerpark van Zoetermeer. Gereden in een witte koets met een keurige vriendelijk koetsier. Het flesje Prosecco, de nootjes en het stallende weer maakte de rit compleet. Alles met de 1,5 meter en overige Corona maatregelen inachtneming.

  Ons heeft Stalhouderij Hanemaaijer een onvergetelijke Koningsdag gegeven welke wij ons nog lang zullen herinneren. Dit is genieten met een grote G. Een echte aanrader.

 7. Zoetermeer, zondag 10 November 2019,

  Beste Mevr. Hanemaaijer, Anneke en Frank jr.

  De cursus mennen enkelspan die ik heb gevolgd bij jullie stalhouderij was fantastisch.
  Het vakmanschap, het geduld en de manier van lesgeven was voor mij, maar ik denk ook dat ik mag spreken voor mijn medecursisten, op een zodanige wijze dat het voelde als een warme deken en dat wij als een soort familie werden opgenomen, Hiervoor mijn/onze dank. Ik ga zeker mijn vaardigheden onder jullie bezielende leiding voortzetten, zodat ik mij hopelijk nog beter kan bekwamen in de fantastische sport waar jullie voor staan.

  Met vriendelijke groet,

  William Biever

 8. Op 14 mei zat ik samen met mijn moeder in de Belbus van Kassa en werden we verrast met een rijtuig rit bij Stalhouderij Hanemaaijer. Een super mooie dag en omgeving; een geweldige ervaring. Schitterende koets, prachtige paarden, helemaal in vol ornaat! We hebben enorm genoten!! Dankjewel Anneke, je hebt een bedrijf waar je enorm trots op kunt zijn!

 9. Wat hebben wij gister een top dag gehad, mede dankzij jullie en de brave paarden! Stonden keurig op tijd klaar en brachten ons keurig naar onze bestemmingen. Hele brave paarden Ivar en Junior❤dankjulliewel!

 10. Geweldig hoe Anneke en haar bedrijf de mencursussen doen: met een zeer bevlogen en passioneel team! Haar overtuiging geeft je vleugels.
  ik heb mijn menbewijs gehaald.

  Dankjewel Anneke.

 11. Op 1 september 2018 zijn Martijn en ik in het huwelijk getreden. Wat een mooie dag was dit! Een droom die in vervulling ging. Mijn band met de stalhouderij gaat al wat jaartjes terug, waarin ik met veel plezier zelf mijn tweespan koetsiersbewijs mocht behalen. Een super fijne stal, mooie paarden en koetsen. Voor ons, als paardenmensen, heel bijzonder om zelf gereden te worden op voor ons de mooiste dag in ons leven. De paarden en de koets waren prachtig en de koetsier Frank jr. en palfrenier Damian maakten het plaatje compleet. Onwijs bedankt voor deze super mooie dag!

 12. 18 maart zijn Peter en ik getrouwd. Was zo bijzonder hoe we die dag met de koets naar onze bestemmingen werden gebracht. We voelde ons echt een koning en koningin. Stonden al helemaal klaar bij onze aankomst. Was geweldig! Na de shoot ook nog uitgebreide verzorging gehad van koffie/thee en mijn blaren. Jullie zijn toppers! Dankjulliewel voor jullie hulp op onze mooie dag.

Geef een reactie