Over ons

Wie zijn wij…

Mijn naam is Anneke Hanemaaijer van Stalhouderij Hanemaaijer, het bedrijf dat in 1992 door mijn ouders werd opgericht. Het koetsrijden is mij hier met de paplepel ingegoten.

Wij zijn een echt familiebedrijf dat niet meer is weg te denken uit Zoetermeer.

Frank en Tineke Hanemaaijer begonnen in 1992 met een Omnibus te rijden op de Floriade in Zoetermeer. Momenteel staan er 10 prachtige KWPN paarden op stal en zijn er meer dan 10 rijtuigen. In de loop der tijd is het bedrijf gemoderniseerd. Het hoofdgebouw is voorzien van alle gemakken, tuigenkamer, menafdeling, cursusruimte/kantine en kantoor. Alles gaat, net zoals bij de start van ons bedrijf, in een gemoedelijke sfeer als een echt een familiebedrijf.

Menig bruidspaar is in één van de mooie trouwkoetsen van Stalhouderij Hanemaaijer getrouwd. Verder is het mogelijk om nieuwe koetsiers op te leiden voor het Menbewijs. Ook zijn wij regelmatig te zien in televisie programma’s, films en documentaires van o.a. RTL, Talpa TV en NPO.

Al geruime tijd rijden wij met een Omnibus met belangstellenden door Oud Zoetermeer. Een gids van het Oude Huys neemt u mee door de geschiedenis van de groeistad.

In samenwerking met de Stichting Stadskoetsiers verzorgen wij koninklijke ritten door de Den Haag, onze Residentie.

Bedrijven en verenigingen kunnen bij ons bedrijf terecht voor hun bedrijfsuitje met of zonder activiteit.
U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld management trainingen of teambuildings evenementen.
Uniek zijn wij met een koets die geschikt is voor rolstoelen, hiermee rijden wij voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Stalhouderij Hanemaaijer ‘professionals’ op het gebied van het aangespannen rijden.