Nieuws

Start nieuwe Mencursus

START NIEUWE MENCURSUS – Op zaterdag 9 maart 2019 start er weer een nieuwe mencursus enkelspan voor het Menbewijs. De cursus bestaat uit 2 theorielessen en 8 praktijklessen en zal worden afgesloten met een examen door een examinator van Stichting Recreatie Rijvaardigheidsbewijzen (SRR). Het is geen vereiste om ervaring te hebben.

Op zaterdag 30 maart start er een nieuwe mencursus tweespan.

Meer informatie of wilt u zich direct inschrijven? Neem contact met ons op 06-52348442 of via het contactformulier.


100% Score examens enkelspan Menbewijs

Examens – Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november jl. zijn er examens afgenomen voor het enkelspan Menbewijs. 100% score….
Stalhouderij Hanemaaijer wenst alle cursisten vele veilige kilometers men plezier toe!


Dirk de Does
Daisy Esser
Miranda Griffioen
Vincenza Sammares
Inge de Vos
Roos van der Wardt
Suzanne van Wingerden


Kevin Bakker
Fabiënne den Besten
Anne-Floor Blok
Henry Buitenhuis
Immie van Kalken
Gigi Leung
Inge Willemstein


Hollands Historisch Festijn 11 en 12 augustus

In het weekend van 11 en 12 augustus vindt het derde Hollands Historisch Festijn plaats.Op en rond het Binnenhof in Den Haag komt de geschiedenis van Nederland tot leven.

Zaterdag 11 augustus wordt het Hollands Historisch Festijn om 12.00 uur op het Binnenhof geopend door wethouder Bert van Alphen samen met Willem van Oranje, vader des vaderlands. Aansluitend wordt het Schouwspel met de Graven van Holland opgevoerd. Graaf Floris V staat voor de Ridderzaal van zijn kasteel op het Binnenhof en ontvangt edelen en manschappen. Zij tonen hun proeven van bekwaamheid te paard en te zwaard. In de Ridderzaal zelf is een bijzondere opstelling te zien gebaseerd op de oude Schoolplaat ‘De Sprookspreker’ over het huwelijk van graaf Albrecht van Beieren in de Ridderzaal. Hiervan is een nieuwe Schoolplaat gemaakt. In de gratis toegankelijke kelder van de Ridderzaal kun je de schoolplaten vergelijken. Ook kun je hier de korte film over de komende renovatie van het Binnenhof bekijken. Ga mee met de rondleiding van ProDemos als je de Ridderzaal met eigen ogen wilt zien. In het Middeleeuws Kampement langs de Hofvijver kun je van 11.00 tot 16.30 uur met historische personages kennis maken. De Compagnie van Brederode en de Huurlingen demonstreren er hun wapens waarmee ze de Graaf van Holland ondersteunen in de strijd om de macht. Om 13.00 uur en 15.00 uur is er een korte herdenking bij het standbeeld Johan de Witt naast de Gevangenpoort over de moord op de Gebroeders de Witt in het rampjaar 1672 tijdens de Stadhouderlijke periode. Museum de Gevangenpoort en het Haags Historisch Museum sluiten hierbij aan met speciale rondleidingen over de Gebroeders de Witt en een lezing van Vrienden van De Witt. De 8 Koninginnen uit ‘200 jaar Koninkrijk’ – van koningin Wilhelmina van Pruisen uit 1815 tot koningin Máxima – komen om 11.00 uur met de koets aan in de Paleistuin. Eerst om 12.00 uur eten? Neem je eigen picknickmand mee en kom gezellig met hen picknicken. Om 15.00 uur is de Prinses van de Dag-verkiezing en mag de gekozen Prinses met de Koninginnen om 16.00 uur mee met de koets naar het Binnenhof voor de Slotparade om 16.30 uur. Meisjes tot ca. 13 jaar worden uitgenodigd om in hun mooiste kleren te komen!

De Locaties met de Schouwspelen op het Binnenhof, het Middeleeuws Kampement langs de Hofvijver en de 8  Koninginnen in de Paleistuin zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma met tijden en prijzen van rondleidingen, lezingen en historisch vervoer van de partners op de website hollandshistorischfestijn.nl. Het Hollands Historisch Festijn wordt georganiseerd door St. HISTORIE-KS. Het streven is om de komende jaren steeds meer de landelijke geschiedenis op en rond het Binnenhof tot leven te brengen met alle partners. Het Binnenhof is al 800 jaar het centrum van de macht en wordt van 2020 tot 2025 gerenoveerd om dit ook voor de toekomst mogelijk te houden.

Het Hollands Historisch Festijn 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door het Bureau Grafelijke Zalen en Johan de Witthuis van het Rijksvastgoedbedrijf, Provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag, Fonds1818, Gravin van Bylandt Stichting, Haags Historisch Museum, partners en sponsors.


Westerparkdag

Op het laatste weekend van mei organiseren IVN, de Natuurtuin en de gemeente weer de Westerparkdag. – Het is inmiddels een traditie, de Westerparkdag op 27 mei van 12.00-16.00 uur: door IVN, de Natuurtuin en de gemeente wordt al jaren deze dag georganiseerd om jong en oud te laten genieten van wat parken in het algemeen, en deze prachtige plek in het bijzonder, te bieden hebben om in een stadse omgeving de natuur te beleven.

Het thema is dit jaar ‘Feest in het Park’ in verband met 2 jubilea:  IVN Zoetermeer en St. Vrienden Natuurtuin Zoetermeer bestaan 40 jaar. Het programma voor 27 mei is volop in de maak, het wordt in ieder geval een dag waar diverse groen- en milieuorganisaties zich presenteren en waar we feestelijke activiteiten aanbieden voor kinderen en volwassenen.

Wat te beleven:
–        Insectenhotels maken
–        Nestkasten timmeren
–        Schmink
–        Cupcakes met bloemen, natuurlijke materialen versieren
–        Fluitjes maken van fluitekruid
–        Kroontjes/feesthoedjes maken voor kinderen
–        Rondritjes met paard en wagen

Kijk voor meer informatie op https://www.ivn.nl/


Start Tweespan Cursus

START NIEUWE TWEESPAN CURSUS – Op zaterdag 13 Februari start er weer een nieuwe tweespan cursus. De cursus bestaat uit 2 theorielessen en 5 praktijklessen en zal worden afgesloten met een examen door een examinator van Stichting Recreatie Rijvaardigheidsbewijzen (SRR).

Meer informatie of wilt u zich direct inschrijven? Neem contact met ons op 06-52348442 of via het contactformulier.


Start nieuwe Mencursus

START NIEUWE MENCURSUS – Op zaterdag 13 januari 2018 start er weer een nieuwe mencursus voor het Menbewijs. De cursus bestaat uit 2 theorielessen en 8 praktijklessen en zal worden afgesloten met een examen door een examinator van Stichting Recreatie Rijvaardigheidsbewijzen (SRR). Het is geen vereiste om ervaring te hebben.

Meer informatie of wilt u zich direct inschrijven? Neem contact met ons op 06-52348442 of via het contactformulier.


High Tea

HIGH TEA – Iets te vieren? Of een gezellig uitje met familie, vriend(inn)en of collega’s? Maak nu een mooie koetsrit door Zoetermeer in combinatie met een High Tea! Lees meer >>>


Geslaagden voor enkel- twee- en langspan

EXAMENS – Op zaterdag 1 juli 2017 was het weer een geslaagde en unieke dag op onze Stalhouderij! Lees meer >>>